Beccus Karlavagn - Ljusövning

 

Ljus i pannan-övning

 Image © Beccus

Här följer en övning jag utformat och tycker är väldigt bra för flera ändamål; för att öppna tredje ögat i pannan, träna visualisering, och dessutom för att "nollställa" sig inför magiskt arbete!

  • Tänd ett stearinljus och ställ framför dig. Sitt med ansiktet några decimeter ifrån det och titta på lågan. (Passa gärna på när det är mörkt ute och låt ljuset vara enda ljuskällan i rummet.)

  • Koncentrera dig på noga på lågan. När du tycker att du har full fokus på lågan, blundar du.

  • Sedan tänker du dig hur lågan ser ut och försöker föreställa dig att den befinner sig inne i pannan på dig. "Se" lågan inne i pannan.

  • När du gjort detta så gott du kan, öppnar du ögonen igen och ser ljusets låga och fokuserar på den igen.
  • Sedan kan du blunda igen och göra som förut. Så här kan man växelvis blunda och titta ett par gånger.

Man kan också försöka att "se" lågan på ljuset som står framför en, "genom" pannan.

Man fokuserar alltså på ljusets låga och ser det där det står framför en, fastän det är stängda ögonlock emellan. Tänk hur du liksom öppnar ett öga i panna och "ser" ljuset framför dig, fastän dina vanliga ögon är stängda. På så sätt kan du träna på att öppna ditt tredje öga.

Vill du stänga ditt tredje öga, gör du på samma sätt, fastän tänker hur du stänger ett öga i pannan. Istället för att öppna och se ljuset, sluter du till i pannan, så att du inte längre ”ser” ljuset framför dig.

När man väl fått kläm på det här med att öppna och stänga tredje ögat, kan man få uppleva mycket intressanta saker. Om man har sitt tredje öga öppet, kan man ta in mera information. Men samtidigt är det bra att kunna stänga till tredje ögat, eftersom man måste få vila från flödet också.

Om du vill lära dig en enklare övning på hur man stänger och öppnar alla sina chakran, läs på denna sida.

© Copyright Beccus 2006 - 2010

Till Index - Beccus Karlavagn

Image of candle © Beccus
Text © Beccus
Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus